Kto je Generácia Z?

Vraj sú drzí, stále nalepení na telefónoch a nič ich nezaujíma. Je to naozaj tak? Kto sú dnešní mladí, teda Generácia Z? V najnovšej epizóde podcastu Krajina Mladých sa na to spýtame veľmi neštandardným spôsobom a dostaneme šokujúce odpovede.

 

 Mladí ľudia nás vpustia „dnu“, medzi seba, ale aj do svojich vnútorných svetov. Hovoriť budeme nielen o mobiloch, sociálnych sieťach, či predsudkoch, ale prekvapivo aj o plastikách, rasizme, priepasti medzi rodičmi a deťmi, citlivých dušiach a pochopení.

Moderátorka Katarína Urban Richterová nahrávala v mestskom divadle DPOH so študentmi tretieho ročníka konzervatória v Bratislave, ktorí pripravovali predstavenie GenZ: Sused, ktorého nechcem. Hra prezentuje pohľad mladých, generácie Z, na rôzne problémy z vlastnej skúsenosti ale aj na známe stereotypy, pričom sa opiera aj o dáta z nášho výskumu Hodnoty mladých.

Podcast je projektom Rady mládeže Slovenska. Krajina mladých je podcast, ktorý hľadá odpovede na otázku: „Aký je dnešný svet mladých ľudí?“ a ponúka odborný aj autentický vhľad do ich sveta. Mladí vedia o svete svoje a my vieme o nich. Projekt bol podporený z programu Erasmus+.

Moderovanie, strih, montáž – Katarína Urban Richterová

Celú epizódu si môžete vypočuť na platformách Denník N:

Chcete sa o mladých dozvedieť viac? Môžete si stiahnuť našu publikáciu!